Bild: SVT
Fyrdubbelt stjärnfall under söndagens strömavbrott i Stockholm? Här syns bara en av de fyra fem meteorerna som SVT fångade natten mot måndag. Var du uppe sent och såg något märkligt på himlen kl 02? (Bild: SVT. Klicka för att se hela inslaget, snabbspola till 4:10.)

Klockan 02 natten mot måndag tittade jönköpingsbon Mika Männikö ut ur sitt fönster och överraskades rejält av ett ljusstarkt stjärnfall i väster. Men sånt hade han sett förut, och han tänkte inte mer på saken.
Morgonen därpå kollade han på Rapport i SVT. Under ett inslag om nattens omfattande strömavbrott visades en bild på mörklagda kraftledningsstolpar, men över dem noterade Mika nånting annat: inte en utan hela fyra meteorer. Kunde det vara samma som han sett? Han hörde av sig till SVT som kunde bekräfta att filmen spelades in mellan 01:30 och 02:15, ungefär samtidigt som han såg sitt stjärnfall över Jönköping. Sedan mejlade han oss.
Allt pekar på att det som Mika såg var en meteorit, en sten från rymden som under nedfärden brann upp i atmosfären? Visar SVT-klippen samma meteorit, i bitar? Då skulle inspelningen vara något alldeles speciellt.
Mika berättar att han håller alltid ett öga på skyn.
– Jag är ingen amatörastronom, men jag har alltid varit intresserad av himlen. Just nu är jag arbetslös och har extra tid över till att titta.
Finns det fler som såg samma himlafenomen?
Se Rapport-inslaget själv på svtplay.se (stjärnfallssekvensen syns vid 4:10).
[Redigerat (och nedtonat!) efter Hans Bengtssons sobra kommentar nedan. Man vill ju tro :-)]