Vetenskapsrådets nättidning Tentakel bjuder på något så ovanligt (för ett vetenskapsråd) som ett horoskop för forskare. Ja det är satir, men av den absolut snällaste sorten. Tilltaget har ändå fått astronomiprofessorn Bengt Gustafsson att rasa. I kommentarerna till artikeln skriver han:
– Det måste vara en viktig uppgift för oss naturvetare, och inte minst astronomer, att försöka argumentera mot vidskepelsen, och då får vi knappast hjälp av VR:s egna astrologer.
   Nu tror jag inte att de forskare och beslutsfattare som läser Tentakel är så lättlurade. Däremot så förtjänar de något roligare satir. Gärna även med lite tuggmotstånd även för oss som hajar att solen ligger i Oxen just nu, inte Tvillingarna.
Kommentarer?

Foto: Robert Cumming
Bengt Gustafsson: föredrar att själv ha koll på planeternas rörelser.