Svenska satellitparet Mango och Tango blir allt mer självständiga. De första tester med formationsflygning 700 kilometer ovan jord har varit så pass lyckade att Mango redan fått förtroende att fatta egna beslut om när farkosten behöver bränna lite miljökrut för att uppfylla instruktionerna som skickats upp från marken. Snart ska Mango och Tango närma varandra igen och ge ett fint tillfälle för att spela in film, uppger Rymdbolagets Robin Larssonlite mer utförligt på Prismasatelliternas engelska sidorna. Mer om framgångarna finns som vanligt på svenska hos Krister på Prismabloggen.
Mer om Mango och Tango finns att läsa i Populär Astronomis septembernummer som släpps idag. Rymdbolagets Anna Carlsson rapporterar – med bilder! – om uppdraget hittills. Vi rapporterar också om försäljningen av Rymdbolagets satellitavdelning – något som innebär att Prismas rymdäventyret kan bli Sveriges sista på mycket länge.